Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pomůcky alternativní a duální komunikace (KSPECP / PADKL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PADKL - Pomůcky alternativní a duální komunikace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace, kombinace více metod AAK.2) Děti se závažným opožděním psycho-motorického vývoje, stimulace užití AAK.3) Individuální komunikační soubor AAK. Předmětová komunikace. Piktogramy. Systém Bliss.4) Děti i dospělé osoby s degenerativním onemocněním CNS, využívající systému alternativní komunikace.5) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Tvorba komunikační tabulky.6) Děti se syndromem DMO, využívající systému alternativní komunikace.7) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Makaton. Znak do řeči.8) Děti s Downovým syndromem, využívající systému alternativní komunikace.9) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Facilitovaná komunikace. VOKS.10) Osoby se syndromem demence, možnosti a limity užití sytému alternativní komunikace11) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Sociální čtení, globální čtení12) Osoby s globální perzistentní afázií, využívající systému alternativní komunikace.13) Individuální komunikační soubor s využítím metody Action Drawing Communication.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je uplatnit zaměření na jednotlivé systémy, metody a formy AAK spolu s přiblížením možností využití AAK u osob se závažným postižením možnosti komunikace s okolím. Zaměření seminárních činností předpokládá ukázkovou tvorbu a prezentaci pomůcek, využitelných pro jednotlivé kandidáty využití systému AAK.

Požadavky

S ohledem na charakter předmětu je vyžadována aktivní účast na seminářích. Hodnoceno bude dále individuální zpracování a obhajoba seminární práce (pozn. individuální seminární práce studentů jsou hlavní osou seminářů). Student předkládá, prezentuje a obhajuje seminární práci s tématy:(a) kazuistická studie se zaměřením na užití konkrétního komunikačního systému; (b) kazuistická studie se zaměřením na efektivitu navození AAK u konkrétního člověka;(c) kazuistická studie se zaměřením na spolupráci rodiny a okolí při užití systému AAK.

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.