Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etopedie 2 (KSPECP / PETO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PETO2 - Etopedie 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Etopedická diagnostika. Diagnostické ústavy.2) Systém péče o jedince s poruchou emocí a chování, ústavní a ochranná výchova.3) Zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy, preventivně výchovná péče.4) Penologie a její vztah k etopedii, problematika trestů a trestání, výkon trestu odnětí svobody.5) Systém vězeňství v ČR.6) Příklady péče o cílové skupiny etopedie v zahraničí.7) Náhradní rodinná péče v kontextu etopedie.8) Transformace systému péče o ohrožené děti v ČR.9) Legislativa v etopedii.10) Vybrané okruhy trestního práva ve vztahu k etopedii.11) Primární, sekundární a terciární prevence v etopedii.12) Primární prevence rizikového chování ve školství.13) Aktuální otázky péče o cílové skupiny etopedie v ČR.

Získané způsobilosti

Cílem je prohloubení problematiky předmětu Etopedie.

Požadavky

(a) prezentace a obhajoba seminární práce (příprava a vedení prožitkového semináře);(b) složení písemného testu v rozsahu přednášek a seminářů;(c) ústní zkouška.

Garant

Mgr. Martin Kaliba

Vyučující

Mgr. Martin Kaliba