Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukativní a terapeutické přístupy ve sp (KSPECP / PETPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PETPA - Edukativní a terapeutické přístupy ve sp, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Kognitivně behaviorální přístupy ? teoretická východiska.2) Teorie protipodmiňování.3) Teorie terapeutických procesů.4) Edukačně-terapeutický přístup vs. zrakové postižení ? teoretický základ.5) Přesahy a styčné plochy léčby a rehabilitace slabozrakých ? zraková terapie.3) Diagnostické prostředky ? funkční a rehabilitační diagnostika slabozrakých.4) Základní strategie a prostředky zrakové terapie ? stimulace zraku.5) Základní strategie a prostředky rehabilitace zraku ? reedukace zraku.6) Možnosti rehabilitace u dětí a dospělých s kochleárním implantátem.7) Sluchová a řečová výchova.8) Trénink substitučních smyslů.9) Intervence u dospělých a seniorů se sluchovým postižením.10) Intervence u osob s duálním senzorickým postižením.11) Vojtova metoda reflexní lokomoce.12) Ergoterapie.13) Pracovní polohy a činnosti v ergoterapii.14) Facilitace a uplatnění facilitacích technik v praxi.15) Modely stimulace.16) Metoda bazální stimulace.17) Canisterapie a její využití u klientů s tělesným postižením.18) Hipoterapie a její využití u klientů s tělesným postižením.19) Podpora soběstačnosti a nezávislosti klientů.20) Snoezelen.21) Exkurze.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty se specifickými přístupy a strategiemi využívanými ve speciální pedagogice.

Požadavky

(a) prezentace a obhajoba seminární práce na zadané téma;(b) složení písemného testu v rozsahu zadaných obsahových okruhů, ústní zkouška.

Garant

doc. PhDr. Boris Titzl, Ph.D.