Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukačně-terapeutické přístupy v surdope (KSPECP / PETSR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PETSR - Edukačně-terapeutické přístupy v surdope, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Raná intervence u dětí se sluchovou vadou.2) Činnost středisek rané péče a speciálně pedagogických center.3) Raná komunikace jako základ výchovy dětí s těžkou sluchovou vadou.4) Možnosti rehabilitace u dětí a dospělých s kochleárním implantátem.5) Sluchová a řečová výchova.6) Trénink substitučních smyslů.7) Možnosti vzdělávání žáků se sluchovým postižením.8) Přístupy ve vzdělávání žáků se sluchovým postižením (orální metody, totální komunikace, bilingvální metoda).9) Možnosti a podmínky integrace žáků se sluchovým postižením do škol běžného typu.10) Podpora čtení s porozuměním u žáků se sluchovým postižením.11) Intervence u dospělých a seniorů se sluchovým postižením.12) Intervence u osob s duálním senzorickým postižením.13) Poskytovatelé sociálních služeb pro osoby se sluchovým postižením.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Edukačně-terapeutické přístupy v surdopedii je prohloubení a ucelení poznatků souvisejících s výchovou, edukací a rehabilitací osob se sluchovým postižením. Tomuto cíli odpovídají i témata přednášek a individuálních prací studentů.

Požadavky

(a) prezentace a obhajoba seminární práce;(b) složení ústní zkoušky v rozsahu přednášek a seminářů.Seminární práce se vztahují k praktické aplikaci získaných poznatků. Student v rámci seminární práce předkládá, prezentuje a obhajuje úpravu textu pro prelingválně neslyšící.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová