Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář v alternativní a aug (KSPECP / PKSAA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PKSAA - Kazuistický seminář v alternativní a aug, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Děti raného a předškolního věku a rozvoj vhodných intervenčních strategií v AAK.2) Děti školního věku a dospívající, rozvoj vhodných intervenčních strategií v AAK.3) Dospělé a stárnoucí osoby, rozvoj vhodných intervenčních strategií v AAK.4) Osoby se závažným opožděním psycho-motorického vývoje, rozvoj vhodných intervenčních strategií v AAK.5) Neurogenní závažné syndromy u dětí, rozvoj vhodných intervenčních strategií v AAK.6) Získané neurogenní ztráty řečové komunikace u dospělých osob, rozvoj vhodných intervenčních strategií v AAK.7) Syndrom demence a kognitivně ? komunikační poruchy, rozvoj vhodných intervenčních strategií v AAK.8) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace, kombinace více metod AAK.9) Individuální komunikační soubor AAK. Předmětová komunikace. Piktogramy. Systém Bliss.10) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Tvorba komunikační tabulky.11) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Makaton. Znak do řeči.12) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Facilitovaná komunikace. VOKS.13) Individuální komunikační soubor alternativní a duální komunikace. Sociální čtení, globální čtení.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je zaměřit se na uplatnění jednotlivých systémů, metody a formy AAK v praxi, tj. přiblížit studentům možností využití AAK u osob se specifickými vzdělávacími potřebami, konkrétních případových studií osob se ztrátou či závažným omezením řečové komunikace. Součástí semináře je praktický rozbor využití metod AAK či pomůcek z této oblasti.

Požadavky

Zápočet student získá na základě zpracování, prezentace a obhajoby seminární práce.Individuální seminární práce studentů jsou hlavní osou seminářů KASEAAK. Student předkládá, prezentuje a obhajuje seminární práci např. s tématy:(a) kazuistická studie se zaměřením na užití konkrétního komunikačního systému;(b) kazuistická studie se zaměřením na efektivitu navození AAK u konkrétního člověka;(c) kazuistická studie se zaměřením na spolupráci rodiny a okolí při užití systému AAK.

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.