Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace sluchově postižených (KSPECP / PKSLP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PKSLP - Komunikace sluchově postižených, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komunikace2. Zásady úspěšné komunikace s osobami se sluchovým postižením3. Komunikační systémy osob se sluchovým postižením4. Znakový jazyk jako jazyk přirozený5. Tlumočení a tlumočnické služby6. Vzdělávání dětí a žáků se sluchovým postižením7. Čeština v komunikaci neslyšících - čtení a písemný projev neslyšících8. Raná komunikace jako základ výchovy dětí s těžkou sluchovou vadou9. Kompenzační pomůcky (se zaměřením na využití pomůcek v komunikaci)10. Komunikační a jiné bariéry v životě lidí se sluchovým postižením11. Vývoj vztahu společnosti k osobám se sluchovým postižením12. Historie vzdělávání osob se sluchovým postižením

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je prohloubit poznatky související s komunikací osob se sluchovým postižením a možnostmi vzdělávání této cílové skupiny.

Požadavky

Zápočet: a) aktivní účast na seminářích, b) zpracování seminární práce dle požadavků vyučující.Zkouška: písemný test v rozsahu přednášek a doporučených zdrojů, popř. ústní zkouška.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová

Vyučující

Mgr. Tereza Skákalová