Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář v psychopedii (KSPECP / PKSPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PKSPS - Kazuistický seminář v psychopedii, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Význam kazuistiky ve speciálně pedagogické a psychopedické praxi. Ukázky kazuistik.2) Teorie tvorby kazuistiky - teoretický základ.3) Principy, metodika a prostředky tvorby speciálně pedagogické kazuistiky. Ukázky kazuistik.4) Principy, metodika a prostředky tvorby rehabilitační kazuistiky. Diagnostický rozhovor.5) Analýza případu dle kazuistiky - ukázky využití pro tvorbu individuálního vzdělávacího plánu.6) Beseda s odborníkem z praxe - využívání kazuistik v praxi.7) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik, analýzy a výstupy pro edukaci. Hraniční a mírné postižení.8) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik. Závažný mentální deficit, základní škola speciální.9) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik. Mentálně postižený člověk v populaci dospělých osob.10) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik, analýzy a výstupy pro edukaci. Progredující postižení.11) Zapojení besedy s osobami z psychopedické praxe - získání kazuistických dat.12) Prezentace zpracované kazuistické studie a návrhu pro plánování edukace / stimulace / aktivizace.13) Vícenásobná postižení, souběžně působící deficity a onemocnění v kazuistické studii, problematika demence.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Kazuistický seminář v psychopedii je rozvíjení propojení teoretických a praktických poznatků formou podrobného rozboru kasuistického případu člověka s mentálním. Tomuto cíli odpovídají témata individuálních prací studentů. Studenti zpracovávají náměty z vlastní průběžné a souvislé praxe, v semináři poskytnout zpětnou vazbu s propojením na již prezentované poznatky a jejich aplikaci pro konkrétní případovou studii.

Požadavky

Požadavky na studenta:(a) prezentace a obhajoba kazuistické studie;(b) složení písemného testu.

Garant

PhDr. Jana Dlouhá, Ph.D.