Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář poruchy učení (KSPECP / PKSPU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PKSPU - Kazuistický seminář poruchy učení, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Interaktivní shrnutí a ověření poznatků z předmětu Poruchy učení. Význam případové studie v oblasti poruch učení.2) Integrace žáků s poruchami učení a chování. Individuální výchovně vzdělávací plán.3) Rozvoj sociálních kompetencí žáků 1. st. ZŠ a využití kooperativního učení ve vztahu k edukaci žáků s SPU.4) Dyslektické skupiny jako forma reedukace poruch učení. Kazuistická studie k tématu.5) Reedukace zrakového vnímání u žáků s poruchami učení. Kazuistická studie k tématu.6) Reedukace sluchového vnímání u žáků s poruchami učení. Kazuistická studie k tématu.7) Počítačové programy pro žáky s poruchami učení. Kazuistická studie k tématu.8) Rozumově nadané děti s dyslexií. Kazuistická studie k tématu.9) Poruchy učení na 2. stupni ZŠ a na školách středních. Kazuistická studie k tématu.10) Výuka cizích jazyků u osob s poruchami učení. Kazuistická studie k tématu.11) Podpůrné programy pro reedukaci SPU ? EEG biofeedback, kineziologie, atp. Kazuistická studie k tématu.12) Muzikoterapie a specifické poruchy učení. Kazuistická studie k tématu.13) Poruchy učení v dospělém věku. Kazuistická studie k tématu.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Kazuistický seminář poruchy učení je prohloubení znalostí v práci s kazuistikou, její tvorbou a vnímáním jejího významu pro tvorbu individuálních vzdělávacích plánů pro osoby se specifickými poruchami učení. Dojde ke zpracování námětů z vlastní praxe studentů a propojení poznatků teorie a praxe získaných v rámci přednášek a seminářů z předmětu Poruchy učení se zřetelem k reedukaci poruch učení.

Požadavky

Zápočet bude studentovi udělen na základě:(a) zpracování, prezentace a obhajoby seminární práci s tématy např.: - Představení konkrétní realizace dyslektické skupiny a kazuistiky jednoho z členů skupiny; - Talentovaný žák se specifickou poruchou učení ? překonávání a kompenzace poruchy; - Kazuistická studie žáka s SPU na 2. stupni ZŠ nebo studujícího na střední škole; (b) minimálně 75% úspěšnosti v písemném testu, jehož obsah koresponduje s obsahem/rozsahem seminářů KASEPOU.

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.