Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logopedie (KSPECP / PLOGM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PLOGM - Logopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opožděný psycho-motorického vývoje a projevy opoždění vývoje řečových schopností u dětí. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.2. Syndrom vývojové dysfázie. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.3. Palatolalie a rinolalie. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.4. Poruchy plynulosti mluvy - balbuties a tumultus sermonis. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.5. Vývojová dysartrie a dysfagie. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.6. Poruchy hlasu a problematika laryngektomie. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.7. Získané poruchy polykání. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.8. Získané neurogenní poruchy komunikace - afázie. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.9. Získané neurogenní poruchy komunikace - dysartrie. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.10. Získané neurogenní poruchy komunikace - kognitivně-komunikační poruchy u syndromu demence. Diagnostické postupy a metody intervenční strategie v logopedické péči.

Získané způsobilosti

Vybavit studenty souhrnem teoretických i praktických poznatků z oblasti diagnostiky a intervenčních strategií u poruch řečové komunikace u dětí a dospělých osob, které povedou k porozumění dané problematice a schopnosti uplatňovat vhodné diagnostické a terapeutické postupy v péči o osoby s poruchami řečové komunikace.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, tematická zápočtová práce se zaměřením na konkrétní diagnostický postup a pomůcky u vybrané poruchy řečové komunikace.Zkouškový test a ústní zkouška s praktickou částí.

Garant

doc. PaedDr. Karel Neubauer, Ph.D.