Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management neziskového sektoru (KSPECP / PMNSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PMNSE - Management neziskového sektoru, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základní terminologie managementu.2) Principy uplatňované v managementu organizace neziskového sektoru (humanizace, demokratizace, princip samosprávnosti, efektivnosti) a jejich aplikace v řízení školy.3) Charakteristika funkcí managementu (plánování, organizování, kontrola, hodnocení a vedení). Realizace funkce plánování.4) Funkce analýzy SWOT při plánovaní a kontrole.5) Kultura školy, klima neziskové organizace Public relations.6) Marketing školského zařízení - pojem, trh ve školství, obsah školského marketingu. Funkce a role ředitele školy v marketingu školy - kompetence, práce s informacemi.7) Kontrola, smysl evaluace a autoevaluace školy. Legislativní rámec autoevaluace.8) Realizace evaluace. Shromažďování dat v souvislosti s hodnotícími procesy ve škole. Zpracování dat a interpretace výsledků. Zpracování autoevaluační zprávy.9) Strategie rozvoje nezikové organizace.10) Peer Review.11) Vzdělávací a školská politika. Aktuální otázky vzdělávací politiky. Školské asociace. MŠMT.

Získané způsobilosti

Uvedení do problému neziskového sektoru a orientace ve vedení organizace.

Požadavky

Udělení zápočtu:(a) prezentace a obhajoba seminární práce na zadané téma;(b) složení písemného testu v rozsahu zadaných obsahových okruhů.Udělení zkoušky:1. Zápočet2. Üstní zkouška

Garant

Mgr. Martin Kaliba

Vyučující

doc. Ing. Pavel Bachmann, Ph.D.