Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management ústavních zařízení (KSPECP / PMUZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PMUZ - Management ústavních zařízení, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ústavní zařízení pro osoby se zdravotním postižením v ČR. Základní dokumenty v ústavním zařízení a povinná dokumentace. Legislativní pravidla v oblasti sociální péče vztahující se k řízení a organizaci speciálního zařízení.2. Management ústavních zařízení (personalistika).3.Metody řízení a způsoby vedení pracovního týmu ústavu.4. Organizace pracovních jednání a porad. Způsoby strukturování problémů v práci managementu daného zařízení.5. Metody rozdělování kompetencí a odpovědnosti v týmu.6. SWOT analýza, facilitace společné vize, strategické plánování a tvorba realizačních plánů.7. Ekonomická stránka řízení ústavu, získávání nových finančních zdrojů.8. Legislativní pravidla v oblasti vztahující se k řízení a organizaci.9. Rizika a problémy v práci ředitele.10. Vnější rámec fungování ústavního zařízení ? vztahy k státní správě, samosprávě a metody komunikace s veřejností. Spolupráce týmu speciálního zařízení s rodinou klienta, rodičovskými sdruženími.12. Pracovně právní vztahy, zákoník práce a příklady jeho aplikace.13. Příklady strategie finančního hodnocení zaměstnanců ústavního zařízení, obecné metody odměňování.14. Komparace českého a zahraničního pojetí managemnetu ústavních zařízení.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit frekventanty studia se základy managementu ústavních zařízení.

Požadavky

Vypracování seminární práce na blíže specifikované téma z oblasti managementu ústavních zařízení.(viz instrukce ve výuce)Vypracování a prezentace projektu zaměřeného do oblasti managementu ústavních zařízení.

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.