Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neurologie a neurogenní poruchy komunika (KSPECP / PNNPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PNNPK - Neurologie a neurogenní poruchy komunika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Oblasti speciální neurologie, oblast neurogenních poruch komunikace, význam zobrazovacích metod v této oblasti.2) Kraniocerebrální traumata. Symptomatologie, etiologie a neurologická diagnostika poruch komunikace.3) Cévní onemocnění mozku. Symptomatologie, etiologie a neurologická diagnostika poruch komunikace.4) Problematika afázie. Symptomatologie, etiologie a neurologická diagnostika poruch fatických funkcí a agnozií.5) Alzheimerova nemoc a jiné demence. Symptomatologie, etiologie a neurologická diagnostika poruch komunikace.6) Parkinsonova nemoc a jiná extrapyramidová onemocnění. Vliv těchto onemocnění na řečovou komunikaci.7) Problematika dysartrie. Symptomatologie, etiologie a neurologická diagnostika poruch komunikace.8) Nádory mozku. Symptomatologie, etiologie a neurologická diagnostika poruch komunikace.9) Záchvatovitá onemocnění, epileptický okruh. Vliv epilepsie na komunikaci a řečové schopnosti.10) Onemocnění periferních nervů. Postižení nervů obličeje. Vliv periferních poruch nervové soustavy na kvalitu mluvy.11) Pravo-hemisférové syndromy a poruchy komunikace, orientace v prostoru, lexicko-grafickými poruchami.12) Neurodegenerativní onemocnění, spojená se závažnými poruchami komunikace. Amyotrofická laterální skleróza.13) Toxické a polékové postižení nervového systému. Tardivní oro-lingvo-faciální dyskineze a tardivní dystonie.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Neurologie a neurogenní poruchy komunikace je integrace teoretických a klinických poznatků z oblasti neurologie s poznatky z oblasti klinické logopedie, zaměřené na syndromy a stavy, které obsahují také přítomné poruchy komunikace.

Požadavky

(a) složení písemného zápočtového testu ? v rozsahu přednášek;(b) zpracování seminární práce;(c) ústní zkouškaSeminární práce se vztahují k aktuálním otázkám oboru ve vztahu k zaměření studia. Student předkládá, prezentuje a obhajuje seminární práci s tématy )ukázka):(a) motorické řečové poruchy v oblasti neurologie;(b) poruchy fatických funkcí, symptomatologie, etiologie, diagnostika neurologem;(c) degenerativní onemocnění CNS a centrální poruchy řečové komunikace.

Garant

doc. PaedDr. Karel Neubauer, Ph.D.