Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana zdraví, farmakologie (KSPECP / POZFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / POZFA - Ochrana zdraví, farmakologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Zdravotní politika státu. Zajišťování ochrany veřejného zdraví.2) Zajišťování ochrany veřejného zdraví. Cíle zdravotní politiky a úkoly orgánů ochrany veřejného zdraví.3) Systém zabezpečování veřejného zdravotnictví. Význam zdravotnické statistiky.4) Zákonem o ochraně veřejného zdraví, s orgány ochrany zdraví a jejich úkoly.5) Problematika protidrogové politiky a preventivní pediatrie.6) Prevence a úrazová zábrana. Prostředí zdravotnických zařízení, prostředí školních zařízení.7) První pomoc, didaktické postupy a metody.8) Základy resuscitace, didaktické postupy a metody.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními pojmy v oblasti ochrany zdraví a problematiky první pomoci v možném využití v praxi speciálního pedagoga, pracujícího v rezortu školství sociální péče či zdravotnictví.Předmět seznamuje studenty s komplexní problematikou zdravotní politiky státu v péči o zdraví obyvatelstva s přednostním zaměřením na prevenci s podporou zdraví. Dále seznamuje se zákonem o ochraně veřejného zdraví, s orgány ochrany zdraví a jejich úkoly, s protidrogovou politikou, s preventivní pediatrií. Zabývá se také základní definicí zdraví a jeho determinanty vzhledem ke školnímu prostředí a věku dospívajících. Cílem předmětu je osvojení základů ochrany zdraví a první pomoci v aplikaci pro potřeby speciálního pedagoga a logopeda, pracujícího v rezortu školství, zdravotnictví a sociální péče.

Požadavky

prezentace a obhajoba seminární práce.

Garant

MUDr. Renata Havlíčková