Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poradenská praktika v surdopedii (KSPECP / PPVSU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PPVSU - Poradenská praktika v surdopedii, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Představení činnosti poskytovatele sociálních služeb. Základní dokumentace zařízení.2) Typologie poskytovaných sociálních služeb pro osoby se sluchovým postižením.3) Základní a odborné sociální poradenství pro osoby se sluchovým postižením.4) Standardy kvality sociálních služeb ? Standard č. 1 a 2 v praxi.5) Standardy kvality sociálních služeb ? Standard č. 3, 4 a 5 v praxi.6) Standardy kvality sociálních služeb ? Standard č. 6 a 7 v praxi.7) Standardy kvality sociálních služeb ? Standard č. 8, 11 a 12 v praxi.8) Standardy kvality sociálních služeb ? Standard č. 9 a 10 v praxi.9) Standardy kvality sociálních služeb ? Standard č. 13 a 14 v praxi.10) Standardy kvality sociálních služeb ? Standard č. 15 v praxi.11) Popis vybraných úkonů v rámci odborného sociálního poradenství pro osoby se sluchovým postižením.12) Nácvik obsluhy a manipulace se základními kompenzačními pomůckami pro osoby se sluchovým postižením.13) Základní poradenské dovednosti. Strategie práce s klientem pro osoby se sluchovým postižením.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Poradenská praktika v surdopedii je uvedení do poradenské činnosti v zařízení sociálních služeb pro osoby se sluchovým postižením. Tomuto cíli odpovídají i témata jednotlivých setkání a individuálních prací studentů.

Požadavky

Student v rámci cvičení zpracovává a následně obhajuje vlastní portfolio, v němž shromažďuje materiály související s poskytováním odborného sociálního poradenství osobám se sluchovým postižením.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová

Vyučující

Mgr. Tereza Skákalová