Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v etopedickém zařízení (KSPECP / PPXEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PPXEZ - Praxe v etopedickém zařízení, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Získané způsobilosti

Cílem oborové praxe Praxe v etopedickém zařízení je získání základního vhledu do činností a organizace daného zařízení. Student si volí pouze takové zařízení, které odpovídá cílové skupině etopedie. Ke kontrole a ukončení daného předmětu student předkládá deník praxe a potvrzení o jejím vykonání.

Požadavky

Student je povinen vést pedagogický deník: denní záznamy o činnosti pedagogických pracovníků i klientů, režimu a organizaci práce.Zpracované písemné přípravy na samostatné výstupy zkonzultuje student před výstupem s vedoucím praxe, po výstupu požádá o rozbor, zahrnující následující kritéria: (a) míra dosažení stanoveného záměru;(b) obsahová úroveň;(c) vhodnost zvolených a použitých metod, prostředků, pomůcek, materiálů;(d) struktura, časové rozvržení, přiměřenost, pracovní tempo zaměstnání;(e) osobnost pedagoga (vystupování studenta ? pohotovost, pedagogický takt, vztah ke klientům, kultura projevu apod.). Každý výstup zpracuje do pedagogického deníku samostatně: příprava, zápis z rozboru, připomínky a hodnocení vedoucího praxe a jeho podpis. Záznam z praxe student ukončí zhodnocením zkušeností, které při praxi získal. Zápočet student získá na základě kladného hodnocení vedoucího praxe a pedagogického deníku v odpovídající kvalitě a rozsahu.

Garant

Mgr. Martin Kaliba