Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rétorika a hlasový projev (KSPECP / PREHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PREHP - Rétorika a hlasový projev, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Aktivní výdech, pasivní nádech.2) Mluva na hustém dechovém sloupci.3) Výslovnost a znění vokálů.4) Rozlišování dlouhých a krátkých slabik.5) Pečlivá výslovnost shluků konsonant.6) Práce s dechem, která ovlivňuje emocionalitu výpovědi.7) Gestikulace a tělesný pohyb, který doplňuje význam mluvního projevu.8) Proměny tempa, tempa, rytmu a dynamiky promluvy.9) Rezonanční zabarvení hlasu jako nástroj emocionality projevu.10) Čtený projev.11) Improvizovaná promluva.12) Forma rozhovoru.13) Zápočtový výstup.

Získané způsobilosti

Předmět je zacílen na praktické zvládnutí metodiky kurzu mluvního a hlasového projevu. V jeho rámci jsou studenti seznámeni s praktickou aplikací znalostí z oblasti fonetiky a ortoepie českého jazyka, která souvisí s uplatněním vhodného mluvního a hlasového projevu v rámci budoucí pedagogické praxe.

Požadavky

(a) zpracování seminární práce, práce bude zaměřena na mluvu korektní a problémovou ? s doloženou nahrávkou;(b) interpretace literárního textu podle podrobných požadavků.

Garant

doc. Mgr. Václav Martinec

Vyučující

PhDr. Lukáš Zábranský, Ph.D.