Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rehabilitace osob se sluchovým postižení (KSPECP / PRHSL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PRHSL - Rehabilitace osob se sluchovým postižení, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Pojem rehabilitace a složky ucelené rehabilitace v kontextu podpory osob se sluchovým postižením.2) Raná intervence u dětí se sluchovou vadou.3) Sluchová výchova. Sluchový trénink.4) Trénink substitučních smyslů ? nácvik odezírání.5) Příprava na kochleární implantaci u dětí a dospělých.6) Možnosti rehabilitace po kochleární implantaci u dětí.7) Možnosti rehabilitace po kochleární implantaci u dospělých.8) Možnosti vzdělávání žáků se sluchovým postižením.9) Přístupy ve vzdělávání žáků se sluchovým postižením (orální metody, totální komunikace, bilingvální metoda).10) Možnosti a podmínky integrace žáků se sluchovým postižením do škol běžného typu.11) Dítě se sluchovým postižením v běžné mateřské a základní škole.12) Intervence u dospělých a seniorů se sluchovým postižením.13) Intervence u osob s kombinovaným postižením.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Rehabilitace sluchově postižených je prohloubení a ucelení poznatků souvisejících s výchovou, edukací a rehabilitací osob se sluchovým postižením ve všech věkových obdobích. Tomuto cíli odpovídají i témata přednášek a individuálních prací studentů.

Požadavky

(a) prezentace a obhajoba seminární práce;(b) složení ústní zkoušky v rozsahu přednášek a seminářů.Seminární práce se vztahují k aktuálním otázkám oboru surdopedie. Student předkládá, prezentuje a obhajuje seminární práci s tématy:(a) role státních a nestátních subjektů v péči o děti a mládež se sluchovým postižením;(b) role státních a nestátních subjektů v péči o dospělé a seniory se sluchovým postižením;(c) podpora integrace dětí se sluchovým postižením do škol běžného typu;(d) materiály pro podporu nácviku odezírání.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová