Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sluchová a řečová výchova u sluchově pos (KSPECP / PSARV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSARV - Sluchová a řečová výchova u sluchově pos, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základní východiska pro rozvoj dovedností u dětí se sluchovou vadou.2) Cvičení zaměřená na rozvíjení sluchu u dětí se sluchovou vadou ? uvědomění si přítomnosti zvuku (detekce).3) Cvičení zaměřená na rozvíjení sluchu u dětí se sluchovou vadou ? vnímání a rozlišování zvuků.4) Cvičení zaměřená na rozvíjení sluchu u dětí se sluchovou vadou ? porovnání dvou předmětů (diskriminace).5) Cvičení zaměřená na rozvíjení sluchu u dětí se sluchovou vadou ? určení zvukového podnětu (identifikace).6) Cvičení zaměřená na poznání emocionální kvality řeči a procvičování sluchové paměti.7) Podpora rané interakce a komunikace mezi matkou a dítětem se sluchovou vadou.8) Rozvíjení řečových dovedností u dětí se sluchovou vadou.9) Cvičení zaměřená na rozvoj rozvíjení řečových dovedností u dětí se sluchovou vadou.10) Cvičení zaměřená na rozvoj zrakového vnímání.11) Cvičení zaměřená na rozvoj odezírání u dětí se sluchovou vadou.12) Cvičení zaměřená na rozvoj odezírání slov u dospělých se sluchovou vadou.13) Cvičení zaměřená na rozvoj odezírání větných celků u dospělých se sluchovou vadou.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Sluchová a řečová výchova u sluchově postižených je poskytnout praktické náměty pro podporu rozvoje sluchových a řečových dovedností u dětí i dospělých se sluchovou vadou. Tomuto cíli odpovídají i témata seminářů a individuálních prací studentů.

Požadavky

Student v rámci seminářů zpracovává a následně obhajuje portfolio vlastních aktivit, které slouží k rozvoji oblastí prezentovaných v rámci seminářů.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová