Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Somatopedie 2 (KSPECP / PSOP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSOP2 - Somatopedie 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Speciální školství, kurikulární dokumenty.2) Speciální vzdělávací potřeby žáků s tělesným postižením. Strategie ve vzdělávání.3) Podmínky integrace žáků s tělesným postižením. Speciálněpedagogické poradenství při integraci, vypracování IVP.4) Vývoj grafomotoriky, specifika u dětí s DMO, metodické zásady při nácviku grafomotoriky.5) Pomůcky pro rozvoj jemné motoriky a psaní.6) Vizuomotorika a senzomotorická cvičení pro intervenci u dětí s DMO.7) Hry a činnosti pro rozvoj kognitivních, pohybových a sociálních dovedností dítěte s DMO8) Mimoškolní výchova v internátních zařízeních, nabídka volnočasových aktivit pro tělesně postižené.9) Specifika vzdělávání nemocných a zdravotně oslabených žáků.10) Herní terapie, herní specialista a jeho role.11) Edukace, poradenství a ucelená rehabilitace u jedinců s tělesným postižením.12) Vybraná zařízení poskytující komplexní rehabilitaci.13) Exkurze do zařízení pro klienty s tělesným postižením.

Získané způsobilosti

Cílem je prohloubení a rozšíření nabytých teoretických informací. Předmět seznámí s problematikou edukace osob s tělesným postižením, tj.především klientů s dětskou mozkovou obrnou a dalšími cílovými skupinami, u kterých se z důvodů narušené komunikační schopnosti předpokládá intervence logopeda.

Požadavky

semestrální práce na téma:a) zhodnocení bariérovosti určitého prostředí, vypracování návrhů a opatření pro její eliminacib) kazuistická studie jedince s tělesným postižením nebo zdravotním znevýhodněním. Prezentace a obhajoba seminární práce;Složení písemného zápočtového testu a ústní zkoušky v rozsahu přednášek a seminářů.

Garant

PhDr. Miroslava Javorská, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Miroslava Javorská, Ph.D.