Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika (KSPECP / PSOPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSOPM - Sociální pedagogika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Aktuální pohled na sociální pedagogiku2. Specifika metodologie sociální pedagogiky3. Metody sociálně výchovného působení4. Životní způsob (zdravý a disociální) a jeho utváření5. Životní a výchovné situace, krizové situace a jejich řešení6. Sociální pedagog jako pomáhající profese7. Sociálně výchovná činnost v terénu. Projektování v oblasti sociálně výchovné činnosti.8. Kultura, multikulturalita, problematika subkultur, multikulturní výchova.9. Sociálně výchovné působení v minoritních a rizikových skupinách , práce s komunitami10. Pomáhání v ČR, dobrovolnická práce11. Výchova a sociální deviace (problematika prevence a terapie). Probační a mediační služba.12. Ohrožení rozvoje osobnosti dětí a mládeže v prostředí, dětská práva.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty se současným pojetím dané disciplíny u nás i v zahraničí, orientovat se v celé dané oblasti sociální pedagogiky, charakterizovat prostředí a jeho jednotlivé typy, v nichž se výchovný proces odehrává. Seznámit s aktuální problematikou sociální pedagogiky v kontextu současné společnosti.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na seminářích, plnění zadaných úkolů, vypracování seminární práce.Zkouška: písemný test a ústní pohovor.

Garant

Mgr. Martin Kaliba