Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc.právní ochrana handicapovaných (KSPECP / PSOPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSOPO - Soc.právní ochrana handicapovaných, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, základní principy sociálněprávní ochrany handicapovaných.2. Historie sociálněprávní ochrany handicapovaných. v České republice.3. Zákon o sociálněprávní ochraně handicapovaných. a právní normy souvisící.4. Subjekty sociálněprávní ochrany handicapovaných.5. Preventivní a poradenská činnost, výchovná opatření.6. Opatření na ochranu handicapovaných dětí.7. Zprostředkování osvojení a pěstounská péče.8. Ústavní a ochranná výchova.9. Zařízení sociálněprávní ochrany dětí.10. Sociálněprávní ochrana dětí ve vztahu k cizině.11. Poskytování sociálněprávní ochrany dětí pověřenými osobami.12. Aktualizace, shrnutí učiva.13. Zápočet - písemný test z dané problematiky.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je poskytnout studentům ucelený přehled o obsahu sociálněprávní ochrany handicapovaných a její aplikací v praxi, seznámit je s činností a užitými metodami práce jednotlivých subjektů. Výsledkem je získání kvalitní orientace ve společenských, legislativních a organizačních podmínkách oblasti sociálněprávní ochrany handicapovaných, znalost aplikace metod sociální práce v sociálněprávní ochraně handicapovaných.

Požadavky

Zápočet: písemný test z dané problematikyZkouška: Písemný testy na vyšší úrovni

Garant

JUDr. Miroslav Mitlöhner, CSc.

Vyučující

PhDr. Lenka Neubauerová