Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálněpedagogické poradenství (KSPECP / PSPPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSPPO - Speciálněpedagogické poradenství, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Koncepce poradenství pro jedince se ZP v České republice.2. Determinanty poradenských aktivit v jednotlivých etapách života jedinců se ZP.3. Osobnost speciálního pedagoga ? poradce.4. Speciálně pedagogická diagnostika jako integrální součást poradenského procesu.5. Speciálně pedagogické diagnostické metody v poradenském procesu pro osoby se ZP.6. Legislativní vymezení speciálně pedagogických poradenských aktivit.7. Působnost speciálního pedagoga - poradce v poradenském systému pro osoby se ZP v ČR.8. Speciálně pedagogické poradenství v raném věku dítěte se ZP.9. Speciálně pedagogické poradenství pro jedince se ZP předškolního věku10. Speciálně pedagogické poradenské aktivity pro žáky se ZP v období povinné školní docházky.11. Speciálně pedagogické poradenství v průběhu předprofesní přípravy osob se ZP.12. Speciálně pedagogické poradenství jedincům se ZP v období dospělosti.13. Speciálně pedagogické poradenství jako součást gerontagogiky osob se ZP.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Speciálně pedagogické poradenství je poskytnout ucelené uvedení do systému a koncepce poradenské pomoci pro jedince se zdravotním postižením (dále ZP) všech věkových kategorií v České republice. Zvýšený zřetel je kladen na poradenství, poskytované speciálně pedagogickými poradenskými institucemi.

Požadavky

Požadavky na studenta:(a) prezentace a obhajoba seminární práce;(b) složení písemného testu v rozsahu přednášek a seminářů.

Garant

PhDr. Jana Dlouhá, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Lenka NeubauerováPhDr. Kamila Růžičková, Ph.D.