Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Surdopedická rehabilitace u získaných a (KSPECP / PSRPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSRPS - Surdopedická rehabilitace u získaných a, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Pojem rehabilitace v kontextu péče o osoby se sluchovým postižením.2) Vady sluchu v dospělém věku a jejich příčiny. Tinnitus. Presbyacusis.3) Vliv získané a progredující vady sluchu na osobnost jedince.4) Důsledky sluchové vady. Bariéry v životě osob se sluchovým postižením.5) Možnosti kompenzace sluchové ztráty.6) Nové technologie v oblasti kompenzace sluchových vad.7) Komunikační možnosti osob se získanou vadou sluchu.8) Možnosti podpory funkční komunikace u osob se získanou vadou sluchu.9) Koncepce péče o dospělé uživatele kochleárního implantátu.10) Potřeby seniorů s nedoslýchavostí.11) Možnosti psychologické podpory jedinců se získanou vadou sluchu a jejich partnerů.12) Získané duální senzorické postižení.13) Intervence u osob s kombinovaným postižením.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Surdopedická rehabilitace u získaných a progredujících vad sluchu je prohloubit poznatky v oblasti péče, podpory a rozvoje dospělých a seniorů se sluchovým postižením. Tomuto cíli odpovídají i témata přednášek a individuálních prací studentů.

Požadavky

(a) prezentace a obhajoba seminární práce;(b) složení ústní zkoušky v rozsahu přednášek a seminářů.Seminární práce se vztahují k aktuálním otázkám oboru pedagogiky dospělých se sluchovým postižením. Student předkládá, prezentuje a obhajuje seminární práci s tématy:(a) současná role státních a nestátních subjektů v péči o dospělé a seniory se sluchovým a kombinovaným postižením;(b) novinky v oblasti kompenzace sluchové vady;(c) možnosti a novinky v oblasti terapie tinnitu;(d) možnosti odstraňování bariér osob se sluchovým postižením.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová

Vyučující

Mgr. Tereza Skákalová