Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Surdopedie 1 (KSPECP / PSUR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSUR1 - Surdopedie 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Surdopedie v systému věd, definiční rámec oboru.2) Terminologie oboru surdopedie.3) Cílové skupiny oboru surdopedie.4) Neslyšící jako jazyková a kulturní menšina.5) Význam sluchu a vliv sluchové vady na vývoj jedince.6) Odraz sluchové vady v osobnosti jedince.7) Psychické zvláštnosti osob se sluchovým postižením.8) Vývoj vztahu společnosti k osobám se sluchovým postižením.9) Historický vývoj oboru surdopedie a koncepcí vyučování neslyšících.10) Vývoj výchovně vzdělávacích institucí pro žáky se sluchovým postižením.11) Organizace pro osoby se sluchovým postižením a jejich činnost.12) Aktuální legislativa související s oborem surdopedie.13) Možnosti pracovního uplatnění osob se sluchovým postižením.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Surdopedie 1 je uvedení do oboru a seznámení studentů se základními východisky pro pochopení specifických potřeb osob se sluchovým postižením. Tomuto cíli odpovídají i témata přednášek.

Požadavky

Student na základě aktivní účasti na přednáškách skládá zápočtový písemný test, zahrnující adekvátní rozsah prezentovaných témat z programu základního přednáškového bloku oboru surdopedie.Na konci prvního ročníku student skládá soubornou zkoušku ze speciální pedagogiky, jejíž rozsah odpovídá obsahu přednášek předmětů Psychopedie 1, Somatopedie 1, Etopedie 1, Tyflopedie 1, Surdopedie 1, Logopedie.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová

Vyučující

Mgr. Tereza Skákalová