Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Surdopedie 2 (KSPECP / PSUR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSUR2 - Surdopedie 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Fyziologie sluchového analyzátoru.2) Vady a poruchy sluchu, jejich etiologie a důsledky.3) Subjektivní metody vyšetření sluchu.4) Objektivní metody vyšetření sluchu.5) Funkční diagnostika.6) Screening vad sluchu v ČR.7) Protetické a rehabilitační pomůcky pro nedoslýchavé.8) Sluchadla.9) Technické kompenzační pomůcky pro neslyšící.10) Kochleární implantát.11) Koncepce péče o uživatele kochleárního implantátu.12) Sociální služby pro osoby se sluchovým postižením.13) Poskytovatelé sociálních služeb pro osoby se sluchovým postiženímModifikace osnovy pro obor BVYSZ:1) Fyziologie sluchového analyzátoru.2) Vady a poruchy sluchu, jejich etiologie a důsledky.3) Subjektivní metody vyšetření sluchu.4) Objektivní metody vyšetření sluchu.5) Screening vad sluchu v ČR.6) Protetické a rehabilitační pomůcky pro nedoslýchavé.7) Sluchadla.8) Technické kompenzační pomůcky pro neslyšící.9) Kochleární implantát.10) Komunikace osob se sluchovým postižením.11) Český znakový jazyk jako jazyk přirozený.12) Komunikační systémy vycházející z českého jazyka.13) Podpůrné komunikační systémy.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu Surdopedie 2 je prohloubení základních poznatků oboru. Tomuto cíli odpovídají i témata přednášek a individuálních prací studentů.

Požadavky

(a) prezentace a obhajoba seminární práce;(b) složení písemného testu v rozsahu přednášek a seminářů.Seminární práce se vztahují k aktuálním otázkám oboru surdopedie. Student předkládá, prezentuje a obhajuje seminární práci s tématy:(a) role lékaře ve vztahu k diagnostice, příp. léčbě a kompenzaci sluchové vady;(b) problémy včasné diagnostiky sluchové vady;(c) novinky v oblasti techniky.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová

Vyučující

Mgr. Tereza Skákalová