Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Surdopedie (KSPECP / PSURM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PSURM - Surdopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uvedení do problematiky oboru surdopedie.2. Vady sluchu, diagnostika a screening vad sluchu v ČR.3. Specifické potřeby osob se sluchovým postižením.4. Odraz sluchové vady v osobnosti jedince.5. Akceptace sluchové vady.6. Možnosti odstraňování informačních, orientačních a komunikačních bariér pro osoby se sluchovým postižením.7. Komunikace osob se sluchovým postižením. Čeština v komunikaci osob se sluchovým postižením.8. Raná komunikace jako základ výchovy dítěte se sluchovým postižením.9. Raná intervence v rodinách s dětmi se sluchovým postižením.10. Možnosti vzdělávání dětí, žáků a studentů se sluchovým postižením.11. Systém a možnosti intervence u dospělých osob a seniorů se sluchovým postižením.12. Protetické a rehabilitační pomůcky pro nedoslýchavé. Substituční a rehabilitační pomůcky pro neslyšící.13. Kochleární implantát. Koncepce péče o děti a dospělé s kochleárním implantátem.

Získané způsobilosti

Stěžejním cílem předmětu je předat studentům dostatečné penzum vědomostí z oblasti surdopedie, a to jak v teoretické, tak i v praktické rovině. Předmět tak klade důraz na osvojení konkrétních odborných dovedností, které jsou zásadní pro další práci speciálního pedagoga (osvojení obsluhy základních kompenzačních pomůcek pro osoby se sluchovým postižením, osvojení specifických možností komunikace s osobami se sluchovým postižením atd.)

Požadavky

Zápočet ? aktivní účast na seminářích a zpracování seminární práce dle zadaných kritérií.Zkouška ? diskuse nad vylosovaným tématem dle stanovených okruhů.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová