Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ucelená rehabilitace (KSPECP / PUCER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PUCER - Ucelená rehabilitace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Důsledky neuváženého rozšiřování obsahu pojmu rehabilitace v medicíně a v pedagogice.2. Léčebná rehabilitace.3. Pedagogická rehabilitace.4. Co potřebují rodiny se sluchově postiženým dítětem?5. Složení pomáhajících týmů, problémy mezioborové spolupráce.6. Nedostatek času v kritickém období dítěte, prožívání diagnózy rodiči, raná péče.7. Možnosti léčebné, technické a pedagogické kompenzace, trénink zbytků sluchu.8. Možnosti technické a pedagogické substituce, vnímání vibrací, odezírání, vyvozování mluvy.9. Sociální pomoc rodinám.10. Role organizací sluchově postižených a pro sluchově postižené.11. Volby optimálního školního zařazení.12. Co potřebují dospělí sluchově postižení?13. Psychologické problémy sluchově postižených.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s nezbytností včasné práce s celou rodinou postiženého dítěte a s klíčovými problémy a potřebami, které mají rodiny i dospělí postižení a jak tyto potřeby naplnit. Problematika je detailně ilustrována na sluchově postižených.

Požadavky

Účast a aktivní přístup na přednáškách budou hodnoceny zápočtem, získané znalosti písemnou, popř. ústní zkouškou.

Garant

Jaroslav Hrubý

Vyučující

PhDr. Lenka Neubauerová