Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvodní praxe (KSPECP / PUVSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / PUVSM - Úvodní praxe, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní praxe se uskutečňuje na základě dohody s příslušným zařízením v daném rozsahu (30 hod.), s odpovídající náplní a dle předem stanoveného harmonogramu.V rámci praxe je pro studenta závazné splnění následujících úkolů:1) seznámit se s charakterem zařízení;2) vést denní záznamy o pozorování činností pedagogických pracovníků i klientů, režimu a organizaci práce.Student se po celou dobu praxe účastní všech aktivit v zařízeních spolu s pověřeným pracovníkem tak, aby co nejvíce pronikl do celkového provozu daného zařízení.O provedené praxi vypracuje student deník z praxe (písemnou zprávu) dle požadavků didaktika praxe. Záznam z praxe student ukončí vlastní reflexí a zhodnocením zkušeností, které při praxi získal.

Získané způsobilosti

Cílem úvodní praxe je seznámit studenty s organizací praxí v rámci bakalářského studia na Katedře speciální pedagogiky PdF UHK. další cílem je pak seznámení studentů s vybranými typy institucí, jež jsou určeny pro edukaci a rehabilitaci dětí, žáků, studentů a dospělých osob se smyslovými vadami. Student by měl získat přehled o cílech a úkolech těchto zařízení, upevnit si poznatky o jejich legislativním a personálním zabezpečení a dále se seznámit s jejich provozními charakteristikami. Součástí úvodní praxe jsou také náhledy na práci speciálního pedagoga, přípravy vlastních výstupů a účast studenta na jiných realizovaných aktivitách vybrané instituce.

Požadavky

Student získává zápočet na základě účasti na úvodním semináři a dále na základě předložení zpracovaného deníku z exkurze a potvrzení pověřené osoby ze strany přijímající organizace.Deník (písemnou zprávu) zpracovává student dle požadavků didaktika praxe. Záznam student ukončí vlastní reflexí a zhodnocením zkušeností, které získal. Po ukončení praxe vystaví pověřená osoba ze strany přijímající organizace studentovi potvrzení o absolvované praxi a opatří jej svým podpisem a razítkem organizace.

Garant

Mgr. Tereza Skákalová