Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tyflopedická edukace, didaktika a dg (KSPECP / RHSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / RHSA - Tyflopedická edukace, didaktika a dg, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní terminologické otázky, charakteristika zrakového postižení a jeho funkční důsledky, cílové skupiny 2. Typologie specifických potřeb OZP, prostředky, možnosti jejich uspokojování (v oblasti informačního deficitu, samostatnosti, kultury, společenského vystupování, integrace a pracovního uplatnění) 3. Tyflologie ? dimenze kvality života a společenský status4. Systém oboru komprehenzivní tyflopedie (KT), hlavní kategorie a pojmy KT5. Specifické prostředky diagnostiky v tyflopedii a taflorehabilitaci 6. Prostředky, principy, metody a formy KT , specifika edukace dle stupně postižení a věku OZP7. Instutucionalizace edukace OZP a legislativa8. Tyflopedické techniky a tyflopedický inženýring

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty se specifickými podmínkami života zrakově postižených jejich odrazu do specifik tyflopedického a tyflorehabilitačního působení.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě konspektů odborné literatury, seminární prezentace a splnění samostatných praktických úkolů. Zkouška je udělena na základě písemného testu a ústní zkoušky.

Garant

PhDr. Kamila Růžičková, Ph.D.