Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Surdopedie (KSPECP / SVUA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / SVUA - Surdopedie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uvedení do oboru a jeho vývoj;2. fyziologie a patofyziologie sluchu jako základ pro pochopení ruzných potoeb ruzných typu sluchovi postižených;3. vady sluchu, diagnostika vad sluchu, definice a mioení velikosti ztráty sluchu;4. terminologie v pedagogice sluchovi postižených;5. dopad ruzných stupou vad na vzdilávací potoeby a na psychiku sluchovi postižených;6. ruzné zpusoby vyjadoování velikosti ztráty sluchu;7. orálni-manuální kontraverze ve vzdilávání neslyšících jako produkt naprostého nepochopení dusledku odlišných stupou a typu vad sluchu;8. protetické a kompenzaení pomucky pro nedoslýchavé a pro neslyšící;9. specifické potoeby rodin se sluchovi postiženými ditmi, raná péee a její problémy;10. specifické potoeby dospilých sluchovi postižených a možnosti jejich naplniní ruznými pomáhajícími profesemi a ruznými typy pomáhajících organizací.

Získané způsobilosti

Prohloubit znalosti studentu o ruzných typech problému, které zpusobují ruzné typy a stupni vady sluchu v ruzných životních obdobích, a naueit je zpusobum jejich poekonávání pomocí pedagogických metod.

Požadavky

Zápoeet ? aktivní úeast na poednáškách a semináoích.Zkouška ? písemné provioení znalostí.

Garant

Jaroslav Hrubý