Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Somatopedie II. (KSPECP / UQTA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / UQTA - Somatopedie II., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Zdraví a nemoc .Charakteristika nemocných a zdravotně oslabených dětí a mládeže.Nejčastější chronická onemocnění a jejich vliv na vzdělávání dětí a profesní přípravu mládeže.2. Edukace zdravotně oslabených .Význam a úkoly školy speciální škol při nemocnicích,léčebnách a ozdravovnách. Herní terapie.3. Speciálně pedagogická centra pro tělesně postižené a jejich úkoly při integraci těchto žáků do škol běžného typu.Postavení SPC v rámci poradenského systému.4. Andragogika a gerontagogika cílových skupin somatopedie.5. Složky ucelené rehabilitace ( léčebná,pracovní,sociální,pedagogická).Využití moderních trendů a terapií v péči o jedince s tělesným postižením.6. Kariérové poradenství. Pracovní uplatnění tělesně postižených.

Získané způsobilosti

Vybavit studenty ucelenou sumou poznatků o stávající úrovni poznání v oboru somatopedie, systému vzdělávání a integračních snah při edukaci a socializaci osob s tělesným a zdravotním postižením. Seznámení s metodikami rehabilitační a ergoterapeutické péče s ohledem na spolupráci speciálního pedagoga s dalšími profesemi v procesu péče o tyto jedince .

Požadavky

Zápočet bude udělován za aktivitu při seminářích a na základě vypracování a konzultace tematické seminární práce.Zkouška bude klasifikována na základě ústního prověření znalostí a dovedností.

Garant

PhDr. Miroslava Javorská, Ph.D.