Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Postižené dítě v rodině (KSPECP / VOPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / VOPA - Postižené dítě v rodině, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Fáze duševní krize při narození postiž. dítěte2. Vztahy v rodině s postiž. dítětem.3. Základní pravidla výchovy postiž. dítěte v rodině.4. Integrace postižených dětí do společnosti.5. Legislativní podmínky integrace.6. Úkoly rodiny při vstupu postiž. dítěte do školy.7. Včasná péče a spec.ped. poradenství.8. Syndrom LMD, projevy a možnosti terapie.9. Specifické poruchy učení a chování.10.Organizace sdružující rodiče postižených dětí.11.Rodina s postiženým dítětem a státní politika.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je vybavit studenty , budoucí učitele rod. výchovy, základními znalostmi o problematice rodin s postiženým dítětem. Získané vědomosti mají studentům v praxi napomoci lépe pochopit situaci rodin s těmito dětmi a být jim nápomocni /především u integrovaných dětí se kterými se studenti budou setkávat/. Vědomosti a dovednosti mohou také využít při výuce rod. výchovy a budování vztahu dětí běžných ZŠ k postiženým jedincům.

Požadavky

Studenti obdrží zápočet po vypracování seminární práce - projek podporující integraci postižených dětí do společnosti.

Garant

Mgr. Jana Fišerová