Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy psychiatrie (KSPECP / XDZA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / XDZA - Základy psychiatrie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do psychiatrie. Klasifikace duševních poruch. Psychiatrické vyšetření.2. Organické duševní poruchy.3. Demence.4. Duševní poruchy a poruchy chování vyvolané účinkem psychoaktivních látek.5. Schizofrenie. Schizotypní poruchy. Trvalé duševní poruchy s bludy. Akutní a přechodné. psychotické poruchy. Schizoafektivní poruchy.6. Afektivní poruchy.7. Neurotické poruchy. Fobické úzkostné poruchy. Obsedantně - kompulsivní porucha. Reakce na stres. Somatoformní poruchy.8. Poruchy příjmu potravy. Poruchy spánku. Specifické poruchy osobnosti, návykové a impulzivní poruchy.9. Sexuální poruchy. Sexuální dysfunkce. Poruchy pohlavní identity. Abnormality sexuální preference. Psychologické problémy a problémy spojené se sexuálním vývojem a orientací.10. Mentální retardace. Pervazivní vývojové poruchy.11. Dětská a dorostová psychiatrie. Forenzní psychiatrie.12. Stáří, zármutek, umírání.13. Psychoterapie. Biologická léčba. Elektrokonvulze. Fototerapie.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty nejen se základními psychiatrickými diagnózami, ale i se způsobem jednání s lidmi trpícími psychickými poruchami a vlastní duševní hygienou.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, obhajoba seminární práce.

Garant

MUDr. Eva Nosková