Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně pedagogická diagnostika (KSPECP / XGUA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPECP / XGUA - Speciálně pedagogická diagnostika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA PŘEDMĚTU:Uvedení do speciálně pedagogické diagnostikySystémový přístup ve speciálně pedagogické diagnosticeHistorie speciálně pedagogické diagnostiky, proces diagnostikováníMetody pedagogické a speciálně pedagogické diagnostikySpeciální pedagog jako diagnostikDiagnostika rozumových schopnostíDiagnostika školní zralostiSpeciálně pedagogická diagnostika specifických vývojových poruch učení - diagnostika percepce (sluchové, zrakové)Diagnostika lateralityDiagnostika pravo levé, prostorové a časové orientaceDiagnostika sociálního prostředíDiagnostika úrovně čtení, psaní, pravopisu, matematických schopnostíSpecifika speciálně pedagogické diagnostiky v pediíchMetodické pokyny a vyhlášky vztahující se k jedincům se speciálními vzdělávacími potřebami ? rozborSpecifika diagnostika psychopedickéSpecifika diagnostiky surdopedickéSpecifika diagnostiky tyflopedické,Specifika diagnostiky logopedickéSpecifika diagnostiky somatopedickéSpecifika diagnostiky etopedickéDiagnostika kombinovaných postiženíIndividuální vzdělávací programSpecifika dalších speciálně pedagogických diagnostik (LMD ? ADHD, CAN apod.) Shrnutí, zápočet.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s teoretickými základy speciálně pedagogické diagnostiky a s její aplikací do výchovně vzdělávací a sociální praxe.

Požadavky

Přednáška 1, seminář 1 týdněPodmínky zápočtu ? 75 % účast na přednáškách a seminářích, pokud bude nižší, student musí předložit 2 zápočtové seminární práce.Zpracování zápočtové práce v rozsahu 5 stran musí obsahovat uvedení předmětu, přednášejícího, ročník, skupinu, semestr, název tématu a osnovu. Práce bude velmi úzce zaměřena na daný problém s teoretickou částí (s literárními odkazy a uvedením dalších získaných pramenů) a vlastní vklad, přínos studenta. Závěr bude obsahovat literaturu dle citační normy. Práce budou presentovány na seminářích a vlastní přínos bude hodnocen klasifikací, která bude součástí zkoušky Bude hodnocena také aktivita při seminářích.Do závěrečné klasifikace zkoušky bude zahrnuta vlastní aktivita studenta při seminářích, zápočtové seminární práce, klasifikace z písemného testu nebo ústního prověření znalostí.

Garant

PhDr. Petra Bendová, Ph.D.