Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktualizace práva (KSPSOC / KAKTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / KAKTP - Aktualizace práva, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Novela trestního zákona,novela trestního řádu - aplikace, výklad, kazuistika

Získané způsobilosti

Cílem je zopakovat (stručně) si znalosti z výuky trestního práva, včetně trestního řízení a speciálního zákona, týkajícího se odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a soudnictví ve věcech mládeže, zabývat se příp. změnami v těchto právních předpisech (novelizace, rekodifikace) - a s ohledem na praxi posluchačů společně "hledat" řešení aktuálně nastolených problémů.

Literatura

Nový zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník - včetně novelizace zák. č. 306/2009 Sb. Právnická periodika z uvedeného oboru. Úplné znění zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), včetně novelizací a rekodifikace. Ústava České republiky (zák. č. 1/1993 Sb.) a Listina základních práv a svobod (zák. č. 2/1993 Sb.). Vysokoškolská skripta právnických fakult v České republice (aktuálně doplněná o novely). Zákon č. 218/2003 Sb. o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže a o změně některých zákonů (zákon o soudnictví ve věcech mládeže). Zákon č. 257/2000 Sb. o Probační a mediační službě ve znění pozdějších předpisů (včetně zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí).

Požadavky

Zápočet - aktivní účast (zapojení do diskuse), jinak stručná "kontrolní otázka..."Počet pokusů pro udělení zápočtu: 2

Garant

JUDr. Miroslav Antl

Vyučující

JUDr. Miroslav Antl