Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Andragogika I (KSPSOC / KAND1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / KAND1 - Andragogika I, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Současný svět vzdělávání dospělých.2. Tradice vzdělávání dospělých.3. Andragogika. Vývoj, pojetí, místo v systému věd.4. Struktura andragogiky. Andragogický výzkum.5. Celoživotní učení. Učící se společnost.6. Vzdělávací potřeby dospělých. Vzdělavatelnost dospělých.7. Vzdělavatel dospělých.8. Příprava a realizace vzdělávací akce pro dospělé.Disciplína pokračuje androdidaktickými tématy jako předmět Andragogika II.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojení základů andragogiky v rozsahu potřebném pro případné budoucí působení v praxi vzdělávání dospělých - osvojení základní terminologie a souvislostí a vytvoření dovedností aplikovat vědomosti při tvorbě a realizaci vzdělávacích akcí pro dospělé.

Požadavky

Předmět ANDR1 je ukončen zápočtem, navazující předmět Andragogika II pak zápočtem a zkouškou zahrnujícím rovněž výuková témata předmětu ANDR1.Požadavky pro udělení zápočtu v předmětu ANDR1:1. vypracování semestrální práce "Hodnocení aktuálního stavu vzdělávací nabídky pro dospělé v České republice", 2. předložení soupisu studované andragogické literatury podle normy ČSN ISO 690, 3. vypracování recenze jedné andragogické stati podle vlastní volby z nabídky.Metodické pokyny k úkolům jsou součástí výuky.Počet pokusů pro udělení zápočtu: 2

Garant

doc. PhDr. Iva Jedličková, CSc.