Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multikulturní výchova (KSPSOC / KMULV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / KMULV - Multikulturní výchova, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Multikulturalismus, multikulturní výchova a vzdělávání ? základní pojmy, společenskopolitický a historický kontextMenšiny a národnostní menšiny: ve světě, v Evropě, v České republice.Uprchlictví a uprchlíci: migrace obyvatelstva ve světě. Uprchlíci v ČR.Mezinárodní dokumenty k problematice menšinám a uprchlíků, legislativa ČR. Mezinárodní instituce.Multikulturní výchova ? soudobé koncepce: cíl, obsah, prostředky.Sociálněpedagogický a andragogický rozměr multikulturní výchovy.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojení základních vědomostí o cíli, obsahu a prostředcích multikulturní výchovy a rozvíjení dovednosti aplikovat tyto vědomosti v praxi sociální komunikace.

Literatura

PRŮCHA, J. Multikulturní výchova - příručka (nejen) pro učitele. ISBN 80-7254-866-2.PRŮCHA, J. Multikulturní výchova: teorie - praxe - výzkum. ISBN 80-85866-72-2.

Požadavky

Vypracování dvou úkolů samostatné práce:- recenze stati/publikace řešící téma multikulturalismu, multikulturní výchovy nebo uprchlictví,- projekt empirického šetření menšího rozsahu k multikulturním postojům dětí/mládeže/dospělýchZpůsob kontroly: individuální kontrola písemného vypracování úkolů podle metodického pokynu a v rozsahu vyhlášeném v první výuce předmětuPočet pokusů pro udělení zápočtu: 2

Garant

PhDr. Josef Kasal, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Kasal, Ph.D.Helena Malířová