Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie řízení (KSPSOC / KPRIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / KPRIP - Psychologie řízení, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie organizace, strukturaStyly řízení, situační leadership, koučováníTým, vytváření týmuMotivace, organizační chováníZískávání a výběr pracovníků, personalistikaZásady vyjednávání, umění dohodyMetody psychologie práce a řízeníPodmínky práce a analýza prácePracovní výkonnost a pracovní zátěžManažerské funkce, pojetí úspěšnosti manažeraSystém řízení pracovního výkonu, řízení kariery a odměňováníTypologie problémových spolupracovníků a jejich zvládáníAssessment centre, výběrový pohovor, hodnocení,Orientace v základních psychodiagnostických metodách

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojení základních okruhů problematiky psychologie řízení, včetně odlišných teoretických přístupů a směrů.

Literatura

BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. Psychologie a sociologie řízení. KOHOUTEK, R., SLAMĚNÍK, J. Psychologie a sociologie řízení. ŠTIKAR, J., RYMEŠ, M., RIEGEL, K., HOSKOVEC, J. Psychologie ve světě práce.

Požadavky

- zpracování seminární práce dle stanoveného tématu v rozsahu min. 5 normostran- test k ověření znalostí základních pojmů jako podmínka udělení zápočtu a připuštění ke zkoušce- znalost vybrané literaturyZpůsob kontroly: individuální kontrola písemného vypracování seminární práce, splnění testu

Garant

PhDr. Jiří Kučírek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Kučírek, Ph.D.