Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální komunikace 1 (KSPSOC / KSCK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / KSCK1 - Sociální komunikace 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do sociální a pedagogické komunikace.- pojem, funkce, druhy, osobnostní a situační faktory- překážky v komunikaci, evalvace a devalvace sebevědomí - příčiny2. Stručně o osobnosti - sebepoznání a poznávání druhých3. Druhy neverbálního chování4. Verbální komunikace- o rétorice, způsoby jednání, paralingvistika5. Nácvik komunikačních dovedností- naslouchání, empatie- sdělování pocitů- kladení otázek- podávání a přijímání zpětné vazby6. Asertivita a nácvik asertivních dovedností- požádání o laskavost- uplatnění nároku- umět říci "Ne"- přijímání a podávání kritiky- sdělování pocitů, oceňování- zvládání zlosti- vedení a ukončení rozhovoru

Získané způsobilosti

Navázat na dosavadní získané zkušenosti studentů s komunikativním výcvikem a pokračovat v dalším osvojování potřebných znalostí komunikativních dovedností v profesní práci. Schopnost rozlišit formy mediálního ovlivňování. Důsledky smyslové deprivace jako snížené schopnosti rozumění druhým lidem i prostředí, v němž se nacházejí. Znalost základních tematických okruhů sémiotiky jako předpokladu porozumnění .

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu: vypracování seminární práce dle zadáníPočet pokusů pro udělení zápočtu: 2

Garant

Mgr. Stanislava Hoferková, Ph.D.