Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné finance (KSPSOC / KVEFI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / KVEFI - Veřejné finance, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Finanční teorie, politika a instituce veřejného sektoru.2. Veřejný sektor a problémy financování veřejných aktivit.3. Veřejné instituce, veřejná politika a veřejné finance.4. Veřejná politika, veřejné výdajové programy.5. Ekonomické hodnocení veřejných politik a veřejných programů.6. Kritérium hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti.7. Kontrola veřejných výdajů.5. Hodnocení dopadů vládních regulací.6. Management veřejných výdajů.7. Fiskální a rozpočtová politika.8. Financování sektorových politik - financování školství, zdravotnictví.9. Rozpočtový deficit, finanční řízení veřejného dluhu.10. Management veřejného dluhu.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojit si základní pojmy, ekonomický a manažerský styl myšlení a hlavní zásady rozpočetnictví.

Požadavky

Aktivní účast na konzultacích, vypracování a prezentace seminární práce, zápočtový test.Seminární práce na zadané ekonomické téma v rozsahu cca 5 stran textu formátu A4. Způsob kontroly: individuální kontrola a stručná prezentace u ústní zkoušky. Studium předmětu bude zakončeno ústní zkouškou.

Garant

Ing. Eva Šimková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Šimková, Ph.D.