Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Andragogická didaktika (KSPSOC / PANDD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / PANDD - Andragogická didaktika, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu:- androdidaktika, její pojetí a místo v koncepcích andragogiky- výukový proces dospělých: podstata a časová posloupnost- specifické rysy etap výukového procesu ve vzdělávání dospělých- cíl výuky a obsah výuky- výukové prostředky: podstata a pojetí, struktura; materiální prostředky výuky. Učebnice ve vzdělávání dospělých.- výukové metody: pojetí a členění; druhy výukových metod a jejich didaktické hodnocení: výhody a úskalí, nároky na vzdělavatele- organizační formy výuky: pojetí a členění- formy prezenčního vzdělávání vzdělávání dospělých- neprezenční vzdělávání dospělých. Programované učení jako východisko neprezenčního vzdělávání. Elektronická učební prostředí a jejich nástroje- aktuální trendy vzdělávání dospělých ve světě a v ČRLiteratura:Povinná:BENEŠ, M. Andragogika. Vyd. 1. Praha: Grada, 2008. 135 s. ISBN 978-80-247-2580-2.MUŽÍK, J. Řízení vzdělávacího procesu: andragogická didaktika. Vyd. 1. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2011. 323 s. ISBN 978-80-7357-581-6.PRŮCHA, J. a VETEŠKA, J. Andragogický slovník. Vyd. 1. Praha: Grada, 2012. 294 s. ISBN 978-80-247-3960-1.Doporučená:BEDNAŘÍKOVÁ, I. Kapitoly z andragogiky 2. 3. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2012. 80 s. ISBN 978-80-244-3249-6.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce ve formě prokazatelného podílu na skupinové práci a dále průběžné plnění individuálních úkolů a samostatné vyhledání prohlubující andragogické četby navazující na první andragogický předmět. Semestrální úkoly:a) písemná práce podle volby z nabídky úkolů (s metodickým pokynem ve výuce), b) prohlubující četba andragogické literatury v předepsaném rozsahu + její doložení.Zkouška má písemnou a ústní část: písemná část = test, ústní část: rozprava na vybrané androdidaktické téma s vazbou na písemnou práci a prohlubující četbu.

Garant

doc. PhDr. Iva Jedličková, CSc.