Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchovné poradenství (KSPSOC / PPORA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / PPORA - Výchovné poradenství, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poradenství - charakteristika, formy, zásady2. Historie pedagogicko-psychologického poradenství na našem území3. Poradenský systém v České republice4. Školská poradenská zařízení - PPP, SPC5. Výchovný poradce, školní metodik prevence6. Kariérové poradenství7. Integrace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získat ucelený přehled o poradenském systému v České republice, o školských poradenských zařízeních a náplni práce výchovného poradce. Součástí předmětu je orientaci v platné legislativě.

Literatura

OPEKAROVÁ, O. Kapitoly z výchovného poradenství: školní poradenské služby. Praha, 2007. ISBN 978-80-86723-35-8.VÁVROVÁ, P. Učitel jako poradce. Hradec Králové, 1999. ISBN 80-7041-159-7.HOFERKOVÁ, S. Výchovné poradenství - studijní opora. Hradec Králové, 2015. NOVOSAD, L. Základy speciálního poradenství: struktura a formy poradenské pomoci lidem se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním. Praha, 2000. ISBN 80-7178-197-5.

Požadavky

- Aktivní účast ve výuce v rozsahu min. 75%, průběžné plnění zadaných úkolů.- Ústní zkouška; student předkládá seznam prostudované literatury k předmětu.

Garant

Mgr. Stanislava Hoferková, Ph.D.