Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo (KSPSOC / PTRES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / PTRES - Trestní právo, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Trestní právo hmotné1. Základy trestní odpovědnosti2. Působnost trestních zákonů3. Tresty4. Zánik trestnosti a trestu5. Ochranná opatření6. Trestní stíhání mladistvých7. Trestné činy hospodářské8. Trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných9. Trestné činy obecně nebezpečné10. Trestné činy hrubě narušující občanské soužití11. Trestné činy proti rodině a mládeži12. Trestné činy proti životu a zdraví13. Trestné činy proti svobodě a lidské důstojnosti14. Trestné činy proti majetku15. Tresné činy proti brannosti a trestné činy vojenskéTrestní právo procesníSprávní právo

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s trestně právní úpravou, naučit je orientaci v novém trestním zákoníku, práci (a aplikaci) s těmito předpisy (na konkrétních příkladech) = jako přípravu pro praxi (i pro život). Pravidelná příprava na řízené konzultace, získávání a vyhledávání informací z internetu, sledování legislativních předpisů, které se vztahují k dané problematice jejich změn, jakož i odborná diskuze v trestněprávních periodicích, konzultace poznatků z praxe OČTŘ.

Literatura

Nový zákon č. 40/2009 Sb., Trestní zákoník - včetně novelizace zák. č. 306/2009 Sb. Právnická periodika z uvedeného oboru. Úplné znění zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), včetně novelizací a rekodifikace. Ústava České republiky (zák. č. 1/1993 Sb.) a Listina základních práv a svobod (zák. č. 2/1993 Sb.). Vysokoškolská skripta právnických fakult v České republice (aktuálně doplněná o novely). Zákon č. 218/2003 Sb. o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže a o změně některých zákonů (zákon o soudnictví ve věcech mládeže). Zákon č. 257/2000 Sb. o Probační a mediační službě ve znění pozdějších předpisů (včetně zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí).

Požadavky

Písemný test jako podmínka pro úspěšné absolvování zkoušky.

Garant

JUDr. Miroslav Antl

Vyučující

JUDr. Miroslav Antl