Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy andragogiky (KSPSOC / PZAND)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSPSOC / PZAND - Základy andragogiky, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy předmětu:A) Andragogika: konstituování disciplíny, aktuální stav: předmět disciplíny, její struktura a místo v systému věd. Centra rozvoje andragogiky, zdroje andragogických informací, andragogický výzkum.B) Svět vzdělávání dospělých: charakteristika, kořeny, aktuální trendy. Oblasti vzdělávání dospělých. Organizace vzdělávací akce pro dospělé.C) Základy andragogické didaktiky: základní kategorie a souvislosti. Výukový proces dospělých, jeho činitelé, výukové prostředky.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je osvojení základů andragogiky v rozsahu potřebném pro působení v praxi vzdělávání dospělých, tj. osvojení základní terminologie a souvislostí a vytvoření dovedností aplikovat vědomosti při tvorbě a realizaci vzdělávacích akcí pro dospělé.

Požadavky

Zápočet:1. Aktivní účast v celé výuce předmětu včetně podílu na skupinové práci je považována za samozřejmost a je jednou z podmínek pro udělení zápočtu. Dále je podmínkou udělení zápočtu:2. předložení soupisu studované andragogické literatury podle normy v rozsahu vyhlášeném v první výuce předmětu,3. vypracování jedné semestrální práce podle volby z nabídky v první výuce předmětu. Zkouška:1. Předpokladem pro přistoupení ke zkoušce je udělený zápočet z předmětu.2. U zkoušky je třeba prokázat osvojení vědomostí z andragogiky v rozsahu daném výukou (tématické celky výuky jsou zkušebními okruhy, z nichž jsou formulovány zkušební otázky) a dále prokázat vytvoření dovednosti aplikovat poznatky na řešení praktických úkolů v oblasti vzdělávání dospělých, a to v písemné (v souhrnném testu) i ústní podobě.

Garant

doc. PhDr. Iva Jedličková, CSc.