Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia technických předmětů 2 (KTP / PT006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT006 - Úvod do studia technických předmětů 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Měrové soustavy, jednotky SI, jednotky odvozené, palcové a jiné soustavy, jednotky v technice.2. Popis a parametry technických těles, rozložení na jednodušší prvky, zjednodušení popisu ve 3D.3. Práce s malými čísly při používání technických jednotek, zjednodušení technických výpočtů.4. Typizované tvary těles a jejich mechanické vlastnosti.5. Popis a analýza technické úlohy.6. Technické vzorce a práce s nimi.7. Metodika řešení teoretických vztahů z technické mechaniky.8. Způsoby zatěžování typizovaných profilů, redukce počtu zatěžujících prvků.9. Práce s tabulkovými a normovanými hodnotami, zjednodušení popisu problému.10. Dynamické chování zatíženého prvku a soustav.11. Popis soustav s proudícím médiem, ideální a reálné tekutiny.12. Využití mechanických analogií pro řešení technických úloh.13. Využití elektromechanických analogií pro řešení technických úloh.

Získané způsobilosti

Připravit studenta na studium technických disciplín. Praktické aplikace teoretických vztahů v technických oborech, příprava pro navazující předměty.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:Docházka na semináře min 80 %, není-li studijním řádem stanoveno jinak, odevzdání vyhovujících seminárních prací v daném termínu a úspěšné absolvování kontrolních testů.

Garant

doc. PaedDr. René Drtina, Ph.D.