Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály a technologie 3 (KTP / PT012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT012 - Materiály a technologie 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základy obrábění - způsoby a druhy obrábění.2. Základy teorie obrábění - řezný pohyb, geometrie řezného nástroje.3. Mechanika tvoření třísky, práce a síla řezání.4. Otupování břitu nástroje, trvanlivost ostří, obrobitelnost.5. - 6. Technologie soustružení, nástroje, stroje, základní operace.7. Vrtání, vyvrtávání, nástroje, stroje.8. Frézování, nástroje, stroje.9. Hoblování, obrábění, protahování a protlačování.10. Broušení, brousicí kotouče, dokončovací způsoby obrábění.11. Výroba závitů, ozubení, nové výrobní techniky.12. Stavebnicové obráběcí stroje, programově řízené obráběcí stroje, výrobní linky, robotizace.13. Příprava výroby, výrobní postupy.

Získané způsobilosti

Získat teoretické a praktické znalosti v oblasti obrábění a seznámení s nejnovějšími metodami vyučovanými i v oblasti volného času.

Požadavky

Docházka na semináře min 80 %, není-li studijním řádem stanoveno jinak, odevzdání vyhovujících seminárních prací v daném termínu a úspěšné absolvování kontrolních testů.

Garant

prof. Ing. Rozmarína Dubovská, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Rozmarína Dubovská, DrSc.prof. Ing. Rozmarína Dubovská, DrSc.