Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická praktika 2 (KTP / PT014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT014 - Technická praktika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Strojní obrábění1. Strojní obrábění - úvod. Bezpečnostní a protipožární předpisy, hygiena práce. Nástroje na strojní obrábění, upínání, ostření. Základní obráběcí stroje, popis, obsluha.2.-4. Soustružení - základní operace, obrábění čelních, válcových, kuželových ploch.5.-6. Základy frézování.II. Zpracování plastů1. úvod, bezpečnostní a protipožární předpisy, hygiena práce.2. Zpracování plastů ručním obráběním, nástroje, technologické. postupy3.-4. Tváření plastů, tepelné zdroje, způsoby tváření.5.-6. Odlévání materiálů, konstrukční požadavky modelů, charakteristika forem, odlévací materiály, dokončovací činnosti.

Získané způsobilosti

Studenti se při praktické výrobě seznámí s problematikou ručního a strojního obrábění. Získají teoretické i praktické znalosti a zkušenosti z různých technologií obrábění.

Požadavky

Úspěšné zvládnutí pracovních dovedností dle osnovy předmětu. Odevzdání výrobků v požadované kvalitě a termínu, včetně výkresové dokumentace.Zápočet se uděluje po splnění obou částí předmětu Praktik2, a při splnění docházky min. 90 %, není-li studijním a zkušebním řádem stanoveno jinak.

Garant

prof. Ing. Rozmarína Dubovská, DrSc.

Vyučující

Václav FišeraVáclav JirsákIng. Marie Lounková