Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická praktika 3 (KTP / PT023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT023 - Technická praktika 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Elektrotechnická měření v praxi1. Elektrické měřící přístroje, bezpečnost práce při elektrických měřeních, izolované obvody, měření na galvanicky neoddělených částech.2. Měření napětí, proudů a odporů.3. Měření na RLC můstku.4. Stanovení oteplení cívky z přírůstku odporu měřeného Ohmovou metodou.5. Měření voltampérových charakteristik pasivních součástek.6. Měření na čtyřbodovém odporu, nastavení bočníku ampérmetru.7. Metody měření otáček.II. Úvod do CNC obrábění1. Teoretický úvod do problematiky strojního a CNC obrábění. Obráběcí stroje, typy nástrojů a polotovary, upínání obrobku. Požadavky k zápočtu.2.Systémy CAM. Úvod do práce s CAM.3.Práce v sytému CAM. Příkazy a jednoduché modely.4. Příkazy a normalizované prvky, tvarově složité plochy.5. Zadání práce a tvorba modelu.6. Dokončení úkolu, kontrola jeho odevzdání,celkové hodnocení základních pracovních dovedností.

Získané způsobilosti

I. Seznámení se základními měřicími přístroji a metodami měření, měření reálných prvků a zjišťování jejich parametrů.II. Studenti se naučí vytvářet jednoduché programy pro práci s CNC soustruhem a CNC frézkou.

Požadavky

Úspěšné zvládnutí pracovních dovedností dle osnovy předmětu. I. Odevzdání vypracovaných měřících protokolů.II. Odevzdání výrobků v požadované kvalitě a termínu, včetně výkresové dokumentace.Zápočet se uděluje po splnění obou částí předmětu Praktik3, a při splnění docházky min. 90 %, není-li studijním a zkušebním řádem stanoveno jinak.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Lokvenc, CSc.

Vyučující

Mgr. Miroslav Tobyška