Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika 6 (KTP / PT061)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT061 - Elektrotechnika 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Elektrické měřicí přístroje ? chyby přístrojů, chyba metody, vlastní spotřeba přístroje, požadavky.2. Verifikace Kirchhoffových zákonů. Stanovení chyb proudů ve všech větvích obvodů.3. Stanovení oteplení cívky z přírůstku odporu měřeného Ohmovou metodou.4. Kompenzační metody pro přesná měření napětí a proudů.5. Měření malých odporů.6. Měření kapacity kondenzátoru.7. Měření vlastní a vzájemné indukčnosti.8. Měření výkonů v jednofázové síti.9. Měření výkonů v trojfázové síti.10. Měření na silových RLC obvodech.11. Metody určování pořadí cívek točivých strojů.12. Měření otáček.13. Měření a výpočet zkratových proudů.

Získané způsobilosti

Seznámení se základními měřicími přístroji a metodami.

Požadavky

Docházka na semináře min 80 %, není-li studijním řádem stanoveno jinak, odevzdání vyhovujících seminárních prací v daném termínu a úspěšné absolvování kontrolních testů.

Garant

doc. PaedDr. René Drtina, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Lokvenc, CSc.