Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická praktika 4 (KTP / PT072)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PT072 - Technická praktika 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky strojního a CNC obrábění.2. Řezné nástroje pro CNC stroje.3. Volba řezných podmínek.4. Obráběcí stroje - CNC soustruh.5. Obráběcí stroje - CNC frézka.6. Návrh technologického postupu pro danou součástku.7.-8. Tvorba programu pro obrábění na CNC soustruhu.9. Soustružení polotovaru na CNC soustruhu s konečným tvarem součástky.10. Návrh technologického postupu pro danou součástku.11.-12. Tvorba programu pro obrábění na CNC frézce.13. Frézování polotovarů na CNC frézce s konečným tvarem součástky.

Získané způsobilosti

Získání základních pracovních dovedností pro práci s CNC stroji. Studenti se při praktické výrobě seznámí s problematikou strojního obrábění a s CNC stroji. Studenti se seznámí se systémy CAM.

Požadavky

a) 100% docházka na cvičení - výuka se v plném rozsahu nahrazuje i v případě omluvených absencíb) odevzdání seminární práce a zadaného výrobku v požadované kvalitěc) základní znalost bezpečnostních předpisů a jejich dodržování

Garant

prof. Ing. Rozmarína Dubovská, DrSc.